206 kostiju, Kahty Reich

11874138_10203546794269408_1249514118_nTrenutačno čitam kriminalistički roman, 206 kostiju.

Ove vrućine su me izgurale u hlad, a ja sam se u hladu uhvatila krimića.

Ovaj britki roman upućuje nas na jedan od mnogih slučajeva forenzičke antropologinje Temperance Brennan. Po knjizi je napravljena serija Kosti i iako ta svjetski poznata serija nije identična preslika romana, ono što ih povezuje je baš ona, dr. Brennan, pametna i snažna žena te njezina moć čitanja kosti. Ona bi nam možda i zamjerila  nazivanje njezine sposobnosti i znanja moću, ali ne mogu odoljeti maloj hiperboli za jednoga takvoga lika.

Godine gledanja serije me je pogurnulo u obožavanje nje kao i cijeloga tima, ali najvažniji član tima koji sam posebno prigrlila je forenzika. Tako da s ovom knjigom nastavljam u zemlju još većih saznanja o toj grani znanosti koja odgovara na pitanja i u novome slučaju. Samo ovoga puta u opasnosti je i Temperance. Njezin život je na litici, a samo rješenja i odgovori je mogu spasiti dok se ona drži na vlastitome čvrstome karakteru.

206 kostiju je poput sladoleda. Dobijete dvije kuglice napetosti i misterije s preljevom od forenzike i mrvicama znanosti. Savršen za ljetne vrućine. Sada shvaćate zašto mi je to prvo pri ruci. Uživajte!

Upozorenje!!

Za sve velike, velike ljubitelje serije Kosti spremite se na prepast. Jer stvarno jedino što povezuje seriju i knjigu je ona. Kada sam to shvatila uhvatio me je lagani šok(možda blagi srčani udar), ali knjiga je stvarno kvalitetna pa vrijedi riskirati.

206 kostiju je jedna od mnogi knjiga Kahty Reich. Ako vas nakon ove zanima neki novi slučaj dr. Brennan uhvatite se u koštac i s ostalim romanima. Na raspolaganju imate Kosti kao dokaz, Od kostiju do pepela, Sablasni ponedjeljak, Tajne grobnice, Već su bile mrtve i drugi.

Za ostale romane ne znam pojavljuju li se Booth, Angela i ostatak ekipa pa provjerite sami. Možda je meni jedan od prvih njezinih romana dospjeo u ruke.

Ugodno čitanje! Sara<311874196_10203546794509414_1524838468_n

2 comments on “206 kostiju, Kahty Reich

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s