Čitam, pišem, pa opet čitam… ja sam…

Dragi Frikovi, knjigoljupci, već dugo pratim vaš blog i bila sam više nego oduševljena kada sam dobila poziv da vam se preko ovog kratkog javljanja predstavim.

Ja sam Anita Žilić. Moja priča počinje iz ljubavi prema ljubavi, prema misteriji, prema tajnama koje želim otkriti – ljubavi prema knjizi. I što sam više čitala, jačala je potreba da napišem vlastitu priču. I tako je nastala Moldi, tako su nastali likovi i mjesta u svijetu koji postoji paralelno s našim.

BOJA DUŠE moj je prvijenac, fantasy roman, nastao kroz zamisao o anđelima i demonima. Objavljen je početkom ove godine u nakladi Webknjižare Redak. Proizašao je iz bujne mašte – ali tko zna, u tami se možda kriju oni koji svijetle 🙂 .

Naslovnica knjige boja dušeKroz pisanje izliješ snove i želje. Sve začiniš s bojama duše, uz jako puno zabave, i pustiš sudbinu da odradi svoje.

Knjiga je pisana u prvom licu. U glavnoj ulozi je demonica Moldi koja se nakon 100 godina vraća u svoj rodni grad Idassu, u potrazi za osvetom.

Neki vjeruju da su oni među nama u ljudskom obliku. Anđeli koji su odali nebeske tajne kažnjeni su i bačeni na zemlju – osuđeni su zauvijek na tamu. Odlikuju se snagom, moćima, ljepotom i vječnošću. Svijet vide drugačije od ljudi. To je svojevrsni limb gdje su duše puno jasnije, odvojene od materije. Svugdje su, u svakom društvenom soju, na raznim pozicijama; mogu vidjeti, mogu posegnuti za dušom u grudima. Crvena i plava, žuta i ljubičasta, zelena i bijela, sve mogu prijeći u crnu poželiš li blagodati demonskog života.

Time što je knjiga objavljena, Moldi više nije moja tajna. Nju sada dijelim s vama. Nadam se da ću kroz ovih par redaka probuditi vaše zanimanje.  Ona nije željela biti demon, nije se željela hraniti nevinima. Kao nadnaravno biće mogla je imati bogatstvo i slavu, vječni život i mladost. Kroz osvetu je bila spremna sve izgubiti. Puna nemira, tvrdoglava, samodestruktivna… Ali iza velikih, crnih očiju postojala je želja da je drugi prihvate, da je cijene zbog toga što se za njih žrtvuje – ona se boji samoće. I kao demon različit od sviju, ne pripada ni tami ni svjetlu.
S velikim strahom usudila se vjerovati onima koji su joj željeli pomoći, koji su joj željeli dokazati da ne vrijedi umrijeti, da i u toj tami valja pronaći svoju sreću. Jedino je ljubav mogla promijeniti njeno srce, ona iskrena, bezuvjetna. Jedino je zbog te ljubavi mogla zaboraviti prošlost, zakopati tajne. Jer je borba za život čak i teža. I ne završava.

Roman je najviše prilagođen mladima, s puno akcije, s puno jurnjave, neočekivanih obrata i iznenađenja. Prošlost se na čudne načine isprepliće s budućnošću, s ratom između dvojice velikih vladara.

Sile svjetla i mraka u neprestanoj su borbi. Među oblacima, na zemlji, kada je sunce mlado ili se gasi, dvije suprotstavljene strane bore se za svaku dušu. Demoni protiv anđela, demoni protiv demona. A u centru svega je ljubav između Moldi i Adama, koja osvjetljava čitavo crnilo na koje su osuđeni. Hoće li se Moldi kroz ljubav promijeniti, hoće li uspjeti u svom naumu, kako će završiti? To ćete morati sami saznati.

Potražite knjigu na Facebooku ili Goodreadsu, tamo je i besplatni primjerak prvog poglavlja. Čitajte, komentirajte… A ja vas za kraj jako puno pozdravljam. Vaša ljubav prema knjigama je velika inspiracija – i uz ovu moju mislim da je narasla do neba 🙂 .

Puno uspjeha za kraj školske godine i puno dobrih knjiga koje ćete čitati za vrijeme ljetnih praznika. Pozzzzz…. I vidimo se u knjižnicama!

by: Anita

    https://www.facebook.com/BojaDuse

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s