Bucka

Bucka je problemski roman za tinejdžere slovenske spisateljice Janje Vidmar.

Glavna junakinja, Urša, je djevojka koju je  mama uvjerila da je debela. Mamino svakodnevno pitanje: ” Koliko težiš? ” dovodilo ju je do depresije i želje za nedostižnim savršenstvom, samo da udovolji mami.  Zbog te želje neprestano se izgladnjivala što ju je dovelo do anoreksije i bulimije. Ostala je bez pravih prijateljica, a umalo i bez svog života. Pročitajte ovu zanimljivu knjigu i saznajte kako se Urša izvukla iz te duboke mutne vode zvane anoreksija i bulimija.

napisao: Plavooki ❤

Možda ste do sada već otkrili ovu zanimljivu knjigu na policama vaše knjižnice, a ako niste mi vam skrećemo pozornost na nju jer govori o problemu koji muči mnoge mlade, posebno djevojke.  Ako imate, pa i poželite nešto za reći na tu temu, slobodno kliknite na oblačić i komentirajte.

3 comments on “Bucka

  1. Upravo sam je pročitala,inače ne volim knjige domaćih pisaca,više čitam strane,ali ova me knjiga iznenadila,stil pisanja mi se sviđa i zanimljiva. 😀

    • Ja već neko vrijeme razmišljam da ju pročitam, ali nikako da dođe na red… Molim te Łe-Łi daj mi neki razlog zašto da ju stavim na vrh liste knjiga koje moram pročitati 🙂 (kad ti se već knjiga svidjela)… I usput, ne znam odakle si ti, ali za Dalmatince je slovenska spisateljica poput Janje Vidmar strani autor 😉

      • Ja sam iz Slavonije,ali potječem odatle tako da je meni domaća i ako više volim Hrvatsku( the best 4ever).;) Zašto da ju staviš na listu?Zato što govori o osnovnom problemu u nas,o debljini,dijetama i sl.,dirljiva je i poučna (mislim da više nikad neću da pomislim da sam debela,haha…) Preporučam je svima!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s