Naslovnica knjige

Pobunjeni mladac: Dnevnik Nicka Twispa I

Za svakog tinejdžera pubertet je vrijeme raznih problema, nedoumica, nesigurnosti i neodgovorenih pitanja. Pobunjeni mladac, ujedno i najveći uspjeh američkog pisca C. D. Paynea, je knjiga o jednom takvom slučaju.

Nick Twisp je 14 godišnjak koji nas upoznaje sa svojom neobičnom životnom situacijom na krajnje urnebesan način, ukratko – bez milosti. Nije mu lako. Roditelji su mu razvedeni pa on živi s majkom koja ima neobičan ukus pri izboru novih partnera, a njegov otac izlazi s duplo mlađim curama koje kao da su sišle s duplerica. Nick ima i jednako čudne prijatelje. Upoznajemo njegovog najboljeg prijatelja Šuvaku kojeg muči jedan delikatan problem vezan uz dio tijela… pogodite koji, pa dečko mora na operaciju. Nick pokazuje vrlo malo obzirnosti prema svojem prijatelju i radi skandal od cijele situacije… Na ljetnim praznicima upoznaje Sheeni, djevojku koja u njemu budi snažan interes za seks. Pokušava ju osvojiti na najrazličitije načine, što će vas nasmijati do suza ili ostaviti u nevjerici, (ovisno o vašem čitateljskom ukusu), zajedno s ostalim urnebesnim stvarima koje mu se događaju.

Roman Pobunjeni mladac pisan je kao Nickov dnevnik u kojem on vrlo otvoreno govori o svojim problemima. Možda će vam se neke teme i način izražavanja činiti pretjeranima pa ipak pričekajte da napunite trinaestak godina prije no knjigu uzmete u ruke!
Čitajući je, doznat ćete stvari koje su vas oduvijek zanimale, a niste imali koga pitati za odgovore. Za neke druge stvari, na koje ćete naići u knjizi, možda poželite da ih nikada niti niste čuli, ali, sve u svemu, sigurna sam da ćete se dobro zabaviti!

Iz škrinjice čitateljskog kluba Book cafe Moljac

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s